Všestrannost - 2016

T. J. SOKOL Komárov – odbor všestrannosti

Cvičební rozvrh 2016/2017

 

 

Rodiče a děti do 3 let                                  středa                            09:30 – 10:30      

 

Rodiče a děti od 3 let                                 pondělí                          16:30 – 17:30

 

Předškolní děti                                              středa                             16:30 – 17:30

 

Dětský aerobik                                                středa                               17:00 – 18:15

         

Mladší žákyně a žáci                       pondělí a čtvrtek                           17:30 – 18:30

 

Žáci (mladší, starší)                          úterý a pátek                                 17:00 – 18:30

 

Sportovní gymnastika                               úterý                                     15:30 – 17:00

(Cafourková, Kramáriková)                      pátek                                     15:00 – 17:00

 

Gymnastika žákyně                                   středa                                    15:00 -  16:30       

(Březovská)

 

Všestrannost – dorostenci                           pátek                                     18:30 – 20:00     

 

Fit jóga                                                            pondělí                                      20:00 – 21:15

 

Funkční trénink                                            čtvrtek                                        19:30 – 20:30

 

Ženy – kondiční cvičení                             pondělí                                         19:00 – 20:00

                                                                            čtvrtek                                           18:30 – 19:30     

Muži                                                                    pátek                                             20:00 – 22:00                                                          

Florbal - žáci (nová hala)                                pondělí                                      18:00 – 20:30

               mladší žáci                                         středa                                        16:00 – 17:00

               starší žáci                                              středa                                     19:00 – 20:30

 

ZAČÍNÁME 19. ZÁŘÍ 2017

 

Případné změny rozvrhu sledujte na webových stránkách jednoty:

www.tj-sokol-komarov.wbs.cz

 

Těší se na Vás cvičitelé odboru všestrannosti Sokola Komárov J

Sokolská všestrannost v Příbrami

V sobotu 14. května 2016 se konaly další závody v rámci letošní sokolské všestrannosti. Z komárovské jednoty zavítalo do Příbrami 24 žákyň, sedm žáků a čtyři dorostenci, aby celkem vybojovali 17 medailí.

V kategorii mladší žákyně I vybojovala Nela Ungrová první místo v atletice a v celkovém hodnocení všestrannosti. Julinka Kramáriková byla ve všestrannosti druhá. Obě děvčata reprezentovala Jungmannovu župu na přeboru ČOS v Prostějově (27.-29.5.), kde získala v soutěži družstev hezké páté místo.

V kategorii mladší žákyně II byla Anička Kašparová třetí ve šplhu a v atletice.  Za starší žákyně soutěžila Jessica Parkosová a dosáhla na stříbro v atletice a bronz ve všestrannosti. Adéla Vondřičková byla v atletice třetí.

V mladších žácích si nejlépe vedl Tadeáš Hejnal ve šplhu a David Řepík v atletice, oba hoši získali zlatý kov. V kategorii starších žáků vybral všechen bronz Petr Komínek – ve šplhu, gymnastice, atletice a celkovém hodnocení, kam se i započítával výsledek z lednového plavání.

V dorostu stanul na stupně vítězů Honza Abraham za šplh se ziskem zlata a Vítek Plešmíd v atletice, kde byl první, a ve šplhu, kde získal bronzovou medaili.

Letošní Zálesák

Nepříznivá meteorologická předpověď odradila spoustu závodníků z župního přeboru v Zálesáckém závodu zdatnosti, který se konal v sobotu 23. dubna 2016 v okolí vrchu Písek u Jinec.  Přesto dorazili účastníci z Dobřichovic, Dobříše, Hlásné Třebaně, Horoměřic, Králova Dvora, Jinec, Mníšku pod Brdy, Žebráku a šestnáct komárovských sokolů, kteří si nevedli vůbec špatně. V kategorii mladšího žactva skončila hlídka Matěj Huml, Jonáš Tenora, Matyáš Pechač a Filip Beneš na krásném druhém místě. V kategorii staršího žactva byly Jana Březovská a Jessica Parkosová spolu s jineckými děvčaty na místě třetím. V téže kategorii postoupili naši stříbrní hoši Jakub Šlapák, Marek Huml a Jakub Kubačák na přebor ČOS do Proseče pod Ještědem. Další naše děvčata v kategorii staršího žactva a v kategorii dorostu skončila těsně pod stupni vítězů. Počasí bylo nakonec celkem příznivé a všichni si užili hezký den v přírodě.                                                                                                                                                                                                                                    

Tělocvičná akademie

Za zvuků Smetanovy Vltavy přibíhají do sálu cvičenky se stuhami a svými ladnými pohyby zahajují tradiční jarní ukázku činnosti Sokola Komárov. Je pátek 18. března a před dvěma stovkami diváků se předvede na sto šedesát sokolů.

Po projevu starosty jednoty, bratra Bohuslava Ernesta, na plochu nastupují naši nejmladší. Rodiče a děti do tří let pod vedením Elišky Hůrkové Zárubové předvádí vystoupení s názvem Jede, jede mašinka. Pódiovou skladbu pro mladší žákyně Rebelky připravily cvičitelky sportovní gymnastiky - Lucie Cafourková a Lenka Kramáriková. Děvčata se pod jejich vedením připravují na župní přebor v Příbrami. Do sálu vstupují opět rodiče a děti, tentokrát však děti o něco starší, v ukázce společného cvičení se „žížalami“ na písničky Dády Patrasové. Společné vystoupení rodičů a dětí připravila Zuzana Mrázková.

Že by si děvčata někdy nezahrála na piráty? Omyl! Autory kompozice aerobního charakteru inspirované filmem Piráti z Karibiku jsou Alena Ratajová a Katka Lukavská, která i skladbu s dívkami nacvičila. Součástí cvičebních hodin žáků jsou také prvky parkouru. Motivační hudbu k různým přeskokům si chlapci vybrali sami. Oddíl žáků a dorostu vedou Jan a Tomáš Jelenovi. Dívky z oddílu gymnastiky Komárov a Jinců si pod vedením cvičitelek Jany Březovské a Katky Korbelíkové nacvičily sestavu na lavičkách a kladince. Dále předvedly taneční vystoupení Rivalové.

V letošním cvičebním roce se oddíl předškolních dětí pod vedením Evy Veigendové zapojil do projektu ČOS „Svět nekončí za vrátky, cvičíme se zvířátky“. Děti se představily s vystoupením Pozor, jdou k vám kuřátka společně se cvičitelkami Jarkou Veigentovou, Darinou Vondalovou a Eliškou Hůrkovou Zárubovou. Následující koedukované cvičení mladšího žactva pod vedením cvičitelek Olgy Kleknerová, Romany Špottové, Pavlíny Řepíkové, Simony Kašparové a Moniky Chramosilové ukázaly průřez jejich cvičební hodinou s využitím nového tělocvičného nářadí – RinoSetu. Jeho využití je široké – může sloužit jako dopadová nebo doskoková plocha, mantinel, kladina, lavička, dá se sestavit tunel, různé překážky, rozběhový pás. Choreografii pódiové skladby starších děvčat z oddílu sportovní gymnastiky V zajetí vytvořila Natálie Kramáriková. Po loňském úspěchu žákyň coby roztleskávaček se tohoto úkolu zhostily ženy. Skladbu, kterou jste již mohli také vidět letos na Šibřinkách, nacvičila Alena Ratajová.

Atraktivní propojení akrobacie, cvičení na nářadí a dalších sportovních disciplín si získává oblibu u široké veřejnosti a zaujalo i komárovská děvčata a dorostence. Závěrečné vystoupení na hudbu ze seriálu Cirkus Humberto bylo příjemnou tečkou za dnešním pořadem.

V závěru poděkovala moderátorka večera, Pavlína Jánská, Úřadu městyse Komárov za jeho dlouholetou podporu. Na zdárném průběhu akademie má podíl také Antonín Fraitag zajišťující hudební doprovod.

Sokol Komárov rád mezi svými členy uvítá nové zájemce, kteří by se chtěli přidat k Tyršovu odkazu.                                                                                  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Tělocvičná jednota Sokol Komárov

 

 

pořádá  v pátek  18. března  2016

 

                               v  17  hodin  v komárovské  sokolovně

 

Tělocvičnou akademii

 

Vstupné dobrovolné!

 

 

                                                                                  .

 

Přebor Jungmannovy župy v plavání

V sobotu 23. ledna 2016 proběhl v hořovickém bazénu župní přebor v plavání. Organizací byla opět pověřena Tělocvičná jednota Sokol Komárov. Do vody se ponořili sokolové z deseti tělocvičných jednot (Černošice, Dobřichovice, Dobříš, Hlásná Třebaň, Hořovice, Jince, Komárov, Mníšek pod Brdy, Příbram, Žebrák) v počtu 143 závodníků. Rozdáno bylo 15 sad medailí.

Z komárovské jednoty se závodu zúčastnilo 36 plavců a přeborníkem župy se stali: Natálie Kramáriková (starší žákyně IV) a Josef Drnec v kategorii seniorů. Stříbrnou medaili vybojovali Michaela Gregorová (mladší žákyně II), Jakub Šlapák (starší žáci III), Marek Chvátal (starší žáci IV), Jan Jelen (dorostenci) a Miroslav Suttr (senioři). Na třetích místech stanuli Zuzana Veigentová (předškolní děti), Tadeáš Hejnal (mladší žáci I), Nela Ungrová (mladší žákyně I), Adéla Vondřičková (starší žákyně III), Marek Huml (starší žáci III) a Petr Komínek (starší žáci IV).

Poděkování patří členům komárovského Sokola za přípravu přeboru a všem zúčastněným za vzornou reprezentaci jednoty. Dětem a jejich cvičitelům držíme palce na květnovém přeboru ve sportovní gymnastice, šplhu a atletice v Příbrami.