Všestrannost - 2009

Triumf komárovského Sokola - "zálesácký závod zdatnosti"

          V sobotu 25. dubna 2009 se za velmi příjemného slunečného počasí uskutečnil župní přebor odboru všestrannosti v Zálesáckém závodu zdatnosti. V okolí vrchu Písek u lovecké chaty Šimákovny u Jinec se sešlo sto soutěžících z tělocvičných jednot župy Jungmannovy, aby na 5 km úseku plnili různé úkoly. Například z topografie, vlastivědy, přírodovědy, zdravovědy, překonávali lanové překážky, prokázali schopnost pracovat se sekerou, rozdělat oheň, dále závodníci uzlovali, šifrovali, zdolávali terén podle azimutu.
Naše jednota vyslala šest tříčlenných hlídek. V kategoriích mladšího a staršího žactva a dorostu jsme obsadili zlaté pozice. Medailisté Matěj a Václav Kotenovi s Davidem Vildmanem soutěžili v mladší kategorii, Radka Laštovičková, Andrea a Markéta Nesnídalové ve starším žactvu, Vašek Plešmíd, Míra Hošek a Míra Routa v dorostu. Všichni si vedli skvěle a budeme mít i své zástupce na přeboru ČOS v Třebíči.
I pro ostatní účastníky byl den strávený v lese, ať už opékáním vuřtů či pozorováním pulců v rybníčku, velkým odreagováním od každodenního shonu.
 
-jt-
Tělocvičná jednota Sokol Komárov
 
pořádala v pátek 11. prosince 2009
 
TĚLOCVIČNOU AKADEMII,
 
V programu vystoupily složky odboru všestrannosti.
                  - rodiče a děti (I. a II.)
          - předškoláci
          - mladší žákyně
          - žáci
          - žákyně – aerobik
          - sportovní gymnastika
          - ženy - aerobik