DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

SLET 2024

XVII. všesokolský slet v roce 2024

Naši cvičitelé se v listopadu loňského roku zúčastnili slavnostního předvedení sletových skladeb pro rok 2024. Na své lednové poradě se rozhodli, že v naší jednotě se bude nacvičovat těchto sedm sletových skladeb.

Čmeláčci – rodiče a děti

4 páry jsou základním celkem pro cvičení se žlutými a červenými kyblíčky. Na veselou hudbu se bude dobře cvičit nejen dětem, ale i jejich dospělému doprovodu.

Mravenci – předškolní děti

1 dospělý cvičenec, 8 dětí, 1 stonožka a 4 „padáky“ jsou pro malé „mravence“ dostatečným zdrojem pro cvičení i společnou zábavu.

Sokolhraní – mladší žactvo

V základním celku se uplatní 8 cvičenek a cvičenců, kteří si rozdělí role na červené a modré. Všichni si v Sokole hrají, ale také se společně učí novým cvikům a rozvíjejí svou kondici i obratnost s využitím rozkládací kostky.

Leporelo – dorostenky a ml. ženy

4 x 9 cvičenek společně v základním celku „36“. Karimatky, jóga, gymnastické prvky i taneční pohyb. Zajímavé nápady, výkon, obratnost a společný prožitek nabízí skladba mladých autorek. Určitě se naučíte něco nového a podíváte se na cvičení i z pohledu jógy.

Před kamerou – dorostenci a muži

12 cvičenců v základním celku skladby pro muže, kteří ve své skladbě na moderní hudbu ukážou to správné chlapské cvičení. Sokolský pochod, prostná v moderním pojetí, gymnastický výkon.

Babí léto – ženy a seniorky

Nabídka pro všechny jednoty, kde dají dohromady 8 cvičenek, které vezmou do ruky deštníky a zaposlouchají se do známých písniček. Výhodou vystupování venku bude, že u toho nezmoknou.

Jdi za štěstím – seniorky, senioři a věrná garda

9 mužů a 27 žen v jedné „36“. Věrná garda nejlépe dvojice, není podmínkou. Předání sokolské štafety, úcta ke cvičencům věrné gardy, velká choreografie, která má ambici ukázat velkolepost a tradici hromadných skladeb.