Aerobik 2014

Soutěž „O princeznu aerobiku“ v Komárově

            V sobotu 5. dubna 2014 uspořádal oddíl aerobiku Sokola Komárov již 11. ročník soutěže „O princeznu junior aerobiku“. Své síly si přijelo změřit 90 závodnic z Komárova, Oseka, Hořovic, Milína, Roztok a Černošic. Soutěž je otevřena pro všechny děti, které baví aerobik a pohyb vůbec.

            Soutěžící byly rozděleny do sedmi kategorií, ve kterých postupně cvičily podle cvičitelek. Techniku cvičení, výraz a schopnost zachycení předvedeného a u starších děvčat také sílu a flexibilitu hodnotila tříčlenná porota, složená ze zkušených cvičitelek aerobiku a gymnastiky.

            Jako každý rok probíhal současně s touto soutěží i přebor župy Jungmannovy v junior aerobiku. Zde se hodnotily pouze soutěžící, které jsou členkami Sokola. Po zkušenostech z minulých let, kdy nejpočetnější bývají kategorie mladších dětí, jsme se rozhodli rozdělit děti do kategorií podle ročníků. Vzniklo nám tedy sedm kategorií a tím mělo i více dětí šanci stanout na stupních vítězů. Nejmladší účastnicí soutěže byla Kristýnka Mrázková, která v dubnu oslaví teprve třetí narozeniny.

V letošním roce byla většina závodnic členem Sokola a tak celková soutěž i župní přebor měly stejné výsledky.

            V 0. kategorii (2009 a mladší) soutěžilo devět soutěžících. Pod vedením Evy Veigendové si zacvičily na dětské písničky. V celkové soutěži zvítězila Kačenka Křivánková (Sportklub Milín), 2. místo obsadila Johanka Kramáriková (Sokol Komárov) a na třetím místě skončila Verunka Vondrová (Sportklub Milín).

          V 1. kategorii (2008) si změřilo síly devět závodnic předškolního věku. Této skupině předcvičovala opět Eva Veigendová. Tentokrát si jako doprovod ke cvičení zvolila všem známé písničky od Maxim Turbulenc a Míši Růžičkové.

Zde zlatou medaili získala Julinka Kramáriková ze Sokola Komárov, stříbrnou Elenka Matějková (SVČ Domeček Osek - Sokol Komárov) a bronzovou Kačenka Plívová (Sportklub Milín).

            Ve 2. kategorii (2007) soutěžilo 11 dívek a pod vedením Aleny Ratajové si zacvičily už náročnější choreografii. Celkovou vítězkou a zároveň přebornicí župy se stala Nelinka Ungrová (Sokol Komárov), 2. místo obsadila Lucinka Housková (Sokol Komárov) a 3. místo získala Terezka Průšová (Sportklub Milín).    

            Ve 3. kategorii (2006) si změřilo síly 20 závodnic a byla to nejpočetnější kategorie.

I tuto skupinu předcvičovala Alena Ratajová a děvčatům nic neodpustila.

1. místo a zlatou medaili získala Anička Vopěnková ze Sportklubu Milín, 2. místo a stříbrnou medaili získala Helenka Kramáriková (Sokol Komárov) a Evička Vacková (Sportklub Milín) a o bronz se podělily Ivča Špottová (Sokol Komárov) a Eliška Dragounová (Sportklub Milín).

            4. kategorie (2005). V této kategorii se utkalo 14 děvčat a náročnou choreografii si pro ně připravila Katka Lukavská. První místo vybojovala Anička Lukavská (Sokol Komárov), druhé obsadila Veronika Jeníková a na třetím místě skončila Karolína Křivánková (obě ze Sportklubu Milín).       

            5. kategorie (2004-2003) je věková skupina, kde už musí dívky ukázat nejenom zvládnutí kroků aerobiku, ale také svou fyzickou zdatnost. Choreografie, kterou připravila Andrea Cafourková, byla opravdu náročná a děvčata se pořádně zapotila. Soutěžilo 17 dívek, ze kterých na stupně vítězů vystoupily: 1. Kačka Vondalová (SVČ Domeček Osek - Sokol Komárov), 2. Adéla Pehová (Sportklub Milín) a 3. Nela Anýžová (SVČ Domeček Osek) a bronzovou medaili v župním přeboru získala Adéla Zelenková (Sportklub Milín).

            V 6. kategorii (2002-2001) se utkalo osm závodnic. Pod vedením Andrey Cafourkové musela děvčata prokázat svou fyzičku a zvládnutí náročné choreografie. Všechny soutěžící se snažily, ale nejlepší byly tyto: 1. místo a zároveň zlatá medaile patřila Natálii Kramárikové (Sokol Komárov), stříbrná Tereze Heskové (Sportklub Milín) a bronzová Adéle Sojkové (SVČ Domeček Osek - Sokol Komárov).

           7. kategorie (2000-1999) byla nejméně obsazenou kategorií. Z šesti přihlášených se nakonec zúčastnily pouze dvě závodnice z Milína. Zlato získala Veronika Černá a stříbro Klára Nosákovcová.

            V přestávkách mezi cvičením předvedla děvčata z Komárova, Milína a Oseka pódiové skladby na různá témata.

            Letošní soutěž se zařadila mezi nejpočetnější ročníky. Máme radost, že je o aerobik mezi dětmi stále zájem a těšíme se na další, již 12. ročník.

            Závěrem bych chtěla poděkovat panu Vondalovi, který nám celou soutěž ozvučil, a našim stálým sponzorům, kteří nás podporují již řadu let. Je to firma Protect Group, a.s. – pracovní pomůcky a firma Terasoft, a.s. Hořovice a také firmám Saint-Gobain ČR, s.r.o. Sekurit a Member, s.r.o. Hořovice.

                                                                                 

                                                                                                                                             -vei-

 

 

       

Přehlídka podiových skladeb 22.3.2014

 

  Oddíl aerobiku Sokola Komárov se v sobotu dne 22.března 2014 zúčastnil Přehlídky pódiových skladeb oddílů sokolské     všestrannosti, která se konala   v Tělocvičné jednotě Sokol Praha Královské Vinohrady. Děvčata se představila s podiovou skladbou „Céčka“ na hudbu Michala Davida,  se kterou vystupovala i na tělocvičné akademii Sokola Komárov.  Počasí nám přálo a tak jsme hned po zkoušce vyrazili do Riegrových sadů na dětské hřiště. Poté jsme stihli navštívit i Žižkovskou věž, z níž byl nádherný rozhled na celou Prahu.

Děvčata cvičí aerobik první, některá druhým rokem,  a tak jsme se s některými téměř profesionálními týmy ještě nemohly měřit. Přesto malé aerobičky vzorně reprezentovaly naší jednotu a přes nemalou nervozitu vystoupení v zcela neznámém prostředí zvládly.

KL

 

 

 

Nový blok - dvojitým kliknutím zde, zahájíte úpravu bloku...