DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Aerobik 2013

Soutěž „O princeznu/ prince  aerobiku“ v Komárově

  V sobotu 6.dubna 2013 uspořádal oddíl aerobiku Sokola Komárov  10. ročník soutěže

„O princeznu/prince junior aerobiku“.

Změřit si své  síly přijelo 72 závodnic a 1 závodník z Komárova, Oseka, Hořovic, Milína, Mníšku pod Brdy a Plzně.

Soutěž je otevřena pro všechny děti, které baví aerobik a pohyb vůbec.

Soutěžící byli rozděleni do sedmi kategorií, ve kterých postupně cvičili podle cvičitelek. Techniku cvičení, výraz a schopnost zachycení předvedeného a u starších děvčat také sílu a flexibilitu hodnotila tříčlenná porota, složená ze zkušených cvičitelek aerobiku a gymnastiky.

Jako každý rok, probíhá současně s touto soutěží  i přebor župy Jungmannovy v junior aerobiku. Zde se hodnotili pouze soutěžící, kteří jsou členy sokola.

Po zkušenostech z minulých let, kdy nejpočetnější bývají kategorie mladších dětí, jsme se rozhodli rozdělit děti do kategorií podle ročníků. Vzniklo nám tedy sedm kategorií a tím mělo i více dětí šanci stanout na stupních vítězů.

Nejmladší účastnicí soutěže byla Julinka Vondalová, která v březnu oslavila teprve druhé narozeniny.

V 0. kategorii  (2008 a mladší) soutěžilo 10 soutěžících. Pod vedením Evy Veigendové si zacvičili  na písničky Míši Růžičkové. V celkové soutěži zvítězila Kateřina Plívová (Sportklub Milín), 2. místo obsadila Eliška Červená (SVČ Domeček Hořovice)  a na 3. místě skončila Elenka Matějková (Sokol Komárov) a Julinka Kramáriková (Sokol Komárov)

V župním přeboru zvítězila Katka Plívová (Sokol Milín) Elenka s Julinkou (Sokol Komárov) se posunuly na druhou příčku a bronzovou medaili získala Veronika Vítková (Sokol Milín)

V 1. kategorii (2007) si  změřilo si síly 10  závodnic předškolního věku.Této skupině předcvičovala opět Eva Veigendová. Hudbu zvolila všem známou písničku z večerníčku Kluci kočičí. Zde se na 1. místě umístily dvě holčičky, Terezka Průšová (Sportklub Milín) a Vaneska Hrubá (SVČ Domeček Hořovice), na 2. místě Natálka Koňasová (Sportklub Milín)

 a Nikolka Horáková (SVČ Domeček Hořovice) a na 3. Místě Karolínka Mrázková (SVČ Domeček Osek).V župním přeboru to dopadlo podobně. Zlato Terezka Průšová, stříbro Natálka Koňasová ( obě ze Sokola Milín), bronz získala Karolínka Mrázková (Sokol Komárov)

Ve  2. kategorii (2006) soutěžilo 16 dívek a jeden kluk a byla to nejpočetnější kategorie.  Pod vedením Katky Lukavské si zacvičili už náročnější choreografii. Celkovou vítězkou a zároveň přebornicí župy se stala Ivuška Špottová (Sokol Komárov) , na 2. místě skončila Alička Taušová (SVČ Domeček Osek) a 3. místo v celkové soutěži získala Markétka Lovečková (Sportklub Milín) Stříbrnou  medaili v župním přeboru vybojovala v této kategorii Markétka Lovečková (Sokol Milín) a bronz putoval opět do Sokola Komárov a získala jej Helenka Kramáriková.

Ve 3.kategorie (2005) si změřilo síly 12 závodnic. I tuto skupinu předcvičovala Katka Lukavská a děvčatům nic neodpustila.

Všechny závodnice této kategorie jsou také členy sokola. Proto výsledky celkové i v župním přeboru byly stejné. 1. místo a zlatou medaili získala Anička Kašparová ze Sokola Komárov. 2. místo a stříbrnou medaili získala Karolínka Křivánková z Milína a o bronz se podělily Anička Lukavská (Sokol Komárov) a Anežka Krausová (Sokol Milín)

4. kategorie (2004) byla letos nejméně obsazená, přestože přihlášených děvčat bylo mnohem víc. Utkalo se zde 6 děvčat a náročnou choreografii si pro ně připravila Alena Ratajová .

1. místo vybojovala Kačka Vondalová, 2. místo obsadila Deniska Sluková a na 3. místě skončila Nelinka Anýžová (všechny ze SVČ Domeček Osek)

V župním přeboru jsme udělili pouze zlatou medaili a získala ji Terezka Vojíková ze Sokola Milín.

5. kategorie (2003-2002) je věková skupina, kde už musí dívky ukázat nejenom zvládnutí kroků aerobiku, ale také jejich fyzickou zdatnost. Choreografie, kterou připravila Andrea Cafourková, byla opravdu náročná a děvčata se pořádně zapotila.

Soutěžilo 11 dívek, ze kterých na stupně vítězů vystoupily: 1. Adéla Sojková ze Sokola Komárov  , 2. Adéla Pehová a 3Tereza Hesová(obě z Milína).   Protože jsou všechny tři dívky  členkami sokola, pořadí v župním přeboru bylo stejné.

V 6. kategorie (2001-1999) se utkalo 7 závodnic

 Pod vedením Andrey Cafourkové  musela děvčata prokázat svoji fyzičku a zvládnutí náročné choreografie. Všechny soutěžící se snažily, ale nejlepší byly tyto: 1. místo a zároveň zlatá medaile Veronika Černá (Milín), stříbrná medaile Natálie Kramáriková (Komárov) a bronzová medaile Klára Nosákovcová (Milín). V přestávkách  mezi cvičením se nám ukázala děvčata se svými pódiovými skladbami. Vystoupila děvčata z Milína, Komárova a Oseka. I když jsme nelámali letos rekordy v účasti, myslím že téměř 73 dětí v pohybu není málo.  A to nás jako pořadatele a cvičitele aerobiku těší. V příštím roce budeme pořádat již 11. ročník této soutěže a tak doufáme, že nám všichni zachovají přízeň.

Závěrem bych chtěla poděkovat našim stálým sponzorům, kteří nás podporují již řadu let. Je to firma Protect – pracovní pomůcky Hořovice  a firma Terasoft  Hořovice.                        -vei-